//Missie & Visie
Missie & Visie 2017-06-24T06:51:50+00:00

Missie

De kledingindustrie is ziek. Grote multinationals hebben fabrieken in arme derdewereldlanden waarmee ze hun productiekosten laag houden. De organisaties zijn vaak alleen maar uit op meer winst en geven niets om de werknemers in de fabrieken. Deze mensen werken vaak lange dagen, onder erbarmelijke omstandigheden en krijgen hiervoor amper betaald. De grote multinationals verkopen hun kleding vervolgens met meer winst aan ons: de consument in het westen.

Ondanks het feit dat westerse media er weinig aandacht aan besteden, is bovenstaand probleem al lang geen geheim meer. Veel mensen zijn zich er van bewust en vinden dat er iets aan gedaan moet worden. Toch verliest de wil om verantwoorde, eerlijke producten te kopen het vaak van de lage prijzen. Dit is goed te begrijpen. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen en tijdens het winkelen denk je niet constant aan het verhaal achter de kleding.

Liberality vindt dat goedkope kleding niet ten koste van mensenlevens mag gaan en wil de kledingindustrie weer gezond maken. We hebben besloten het heft in eigen handen te nemen en het probleem bij de kern aan te pakken. Die kern is in het geval van de kledingindustrie de gehele productieketen. Veel kledingmerken optimaliseren deze ketens vaak met maar één doel: meer winst voor henzelf. Om dit te bereiken buiten ze de lokale bevolking uit. De mensen die er het hardst voor werken, houden er dus het minst aan over. Niet eerlijk, vinden wij. Daarom hebben we besloten alleen met bedrijven samen te werken die dezelfde missie hebben als wij. “de kleding industrie gezond maken”. Wij vinden de levens kwaliteit van de mensen die onze producten maken erg belangrijk. Wij helpen en ondersteunen ze graag. Met Liberality ben je goed voor de wereld en kan je genieten van de nieuwste mode.

Nu wij onze verantwoordelijkheid hebben genomen, is het jouw beurt! Bij Liberality koop je zonder zorgen betaalbare eerlijke kleding. Door dat te doen, werken we samen aan een gezonde en eerlijke kledingindustrie!

 

Visie

Geniet van het leven en wees goed voor je medemens.