//Certificaten
Certificaten 2017-06-30T12:38:08+00:00

GOTS / OCS Blended / OCS 100
Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als de werelds toonaangevende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van organische vezels. Het definieert high-level milieucriteria langs de gehele biologische textiel supply chain, met inbegrip van beperking van het gebruik van chemische stoffen en die naleving van de sociale criteria. OCS Blended is van toepassing op alle goederen die een mix van biologisch katoen met ander materiaal bevatten. De OCS 100 zoekt de aankoop, de behandeling en het gebruik van 100% gecertificeerd biologisch katoen vezels in garens, weefsels en afgewerkte producten op door het gebruik van de transactie certificaten voor de fabrieken die nog niet voldoen aan de GOTS-standaard.

Oeko tex
Oeko-Tex Standard 100 Class II is een wereldwijd uniform testen en certificeren systeem die wordt toegepast op grondstoffen die worden gebruikt in textiel, tussen- en eindproducten, in alle stadia van de productie.
Textielproducten mogen alleen worden gecertificeerd volgens Oeko-Tex Standard 100 als alle onderdelen voldoen aan de vereiste criteria zijn zonder uitzondering.

Fair Wear
Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke non-profit organisatie die met bedrijven en fabrieken werkt om arbeidsvoorwaarden van textiel en kleding werknemers te verbeteren. FWF zoekt op de verbeteringen gedaan door de bedrijven waarmee ze samenwerkt. En door het delen van kennis,sociale dialoog en het versterken van de arbeidsverhoudingen, verhoogt FWF de effectiviteit van de inspanningen van bedrijven.Als een maatschappelijk verantwoordelijke acteur, verplicht Stanley en Stella zich te voldoen aan de FWF Gedragscode.